Portrett
ENDELIG: Her er han, Norges hyggeligste maler i 2024, Tore Hermansen.

Tore er Norges hyggeligste maler

Etter å ha vært finalist i samme kategori også i fjor, smakte det ekstra godt for Tore Hermansen fra Ålesund endelig å bli kåret til Norges hyggeligste maler.

Lørdag 21. september var det duket for bransjekåringen Norges Hyggeligste Håndverker, i Gamle Logen i Oslo

Blant 24 nominerte i syv ulike kategorier var det til slutt Tore Hermansen fra Ålesund som stakk av med tittelen Norges Hyggeligste Maler 2024.

– Veldig deilig, det føles stort. Jeg hadde et lite håp, men man vet jo aldri. Dette skal feires, så nå er jeg klar for fest, sier den glade vinneren i en pressemelding fra Norges Hyggeligste Håndverker.

Brennende veteran

Juryleder Håvard Bungum gjør honnør:

– Tore er virkelig som veteran å regne, med nesten 40 år bak seg i bransjen er han kjent som en håndverker som brenner for faget sitt. Han har bred faglig kompetanse, og et varmt og omsorgsfullt vesen, som gjør inntrykk på de som møter ham. 

Bestefaren skal ha mye av æren for at Tore Hermansen havnet i faget og ble en stolt fagmann:

– Det var egentlig ikke planen å bli maler, men bestefaren min drev eget malerfirma og var en stor pådriver for meg, forteller Tore.

Etter en kort prøveperiode med penselen var det gjort, og karriereveien var klar.

Interesse for det gamle

Tore er stolt av arbeidet han gjør, men syns det er ekstra stas å få jobbe på verneverdige bygg. Han har for eksempel vært en del av malerteamet som jobbet ved ærverdige Bogstad Gård i Oslo.

– Her drev vi med antikvarisk arbeid. Holmenkollen Park Hotell er også et godt minne, sier han, og trekker særlig frem læremesteren fra denne tiden som en som har utgjort en forskjell.

På spørsmålet om hva som er hans favorittverktøy, svarer han ikke overraskende pensler til finarbeid.

Men selv om Tore trives godt med å jobbe på tradisjonelle og verneverdige bygg, så består hverdagen mest av forsikringsjobber på tak og vegger.

I løpet av arbeidshverdagen møter denne hyggelige maleren alle mulige kunder, og har lært seg å være en serviceinnstilt fagmann, uansett hvilken utfordring han møter.

– Det er viktig å være hyggelig med kunder og kollegaer, understreker han.

Det gjør Tore ved å være seg selv, og møte enhver kunde med et stort smil.

Skape stolthet

Selv om Tore er hyggelig nok, var det tømrer Frederic Gundersen som dro hjem fra Gamle Logen med hovedprisen som Norges Hyggeligste Håndverker 2024.

Den årlige kåringen er et initiativ fra mobilselskapet Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbed med en rekke aktører. Målet er å skape stolthet og positivt engasjement for håndverkeryrkene.

Powered by Labrador CMS