HÅPEFULLE: Mathias Lillevik Syvertsen og Ingerid Vindenæs er to av deltakerne i Regionmersterskap 2024. Kan de gå helt til topps?

Jakten på den neste mesteren er i gang

Ikke før har Norge kunnet feire sin nordiske mester i malerfag, er jakten i gang igjen. Kan noen av deltakerne i regionmesterskapene gå hele veien?

Publisert Sist oppdatert

Hele den norske bransjen frydet seg og gratulerte Jonas Eckholm (26) som gikk helt til topps og ble nordisk mester i malerfaget på Island 17. august.

Og nå er jakten på nye talenter i gang igjen. Kanskje befinner en ny nordisk mester seg blant de 15 utøverne som er påmeldt til årets regionmesterskap i gulv og maling?

Det er i hvert fall sikkert at to fremtidige norgesmestere er en del av dette selskapet.

Arrangør er Malermestrenes Landsforbund (MLF), i samarbeid med Mal Proff. De 5 konkurransene arrangeres i forbindelse med Mal Proffs roadshow Overflate Tour 2024.

Fem regionkonkurranser

Her arrangeres konkurransene i det regionale mesterskapet:

Oslo 26. august

Hamar 27. august

Kristiansand 2. september

Bergen 5. september

Bodø 11. september

Trondheim 13. september

Høyt motiverte

Den første av de fem konkurransene gikk av stabelen på Brobekk i Oslo mandag, med bare to deltakere: gulvlegger Mathias Lillevik Syvertsen og maler Ingerid Vindenæs.

Og det var to høyt motiverte deltakere som prøvde lykken og testet ferdighetene sine i konkurransen.

– Det er andre gang jeg prøver meg i konkurranse, og jeg vil gjerne stille i NM når den tid kommer, sier Mathias Lillevik Syvertsen til Maleren. 

Han er fortsatt lærling hos gulvspesialisten ATG as, og skal straks avlegge svenneprøven sin. Sånn sett var regionkonkurransen i Oslo en fin oppkjøring.

Fordypning i dekor

Ingrid Vindenæs jobber hos Malermestrene Juuhl & Bratfoss AS, og hun er særlig opptatt av dekormaling, og planlegger videre skolegang i Belga for å fordype seg i denne delen av faget.

STØDIG PÅ HÅNDEN: Mathias Lillevik Syvertsen skal gjenskape logoen til Mal Proff på gulvet.
PIRK: Ingerid Vindenæs i dyp konsentrasjon.

– Oppgaven er litt vanskelig, så jeg er litt småstressa. Taktikken er å jobbe så effektivt jeg kan for å bli ferdig, og så får jeg heller ta pirkearbeidet når jeg vet jeg har kontroll, sier hun.

Den neste mesteren?

Konkurransen i regionmesteskapet er enklere lagt opp enn i NM og nordisk. Her skal oppgavene løses innenfor en tidsramme på tre timer.

Kompetanse- og utviklingssjef Kari S. Wilsgård i MLF forklarer at vinnerne fra de fem regionmesterskapene skal gjennom enda en silingsrunde slik at tre deltakere står igjen til NM i malerfag.

For gulvleggerne er veien til NM litt enklere, i og med at det bare er påmeldt tre deltakere til de regionale konkurransene.

– Jonas Eckholm startet jo her for to år siden, og nå er han nordisk mester. Nå har vi startet jakten på den neste mesteren, sier Wilsgård.

Powered by Labrador CMS