VAREHUS FOR PROFFENE: Her skal det bygges et nytt anlegg på Sandmoen, forteller regiondirektør Kristian Williamsen (til venstre9 og salgssjef Tormod Wie i Mesterguppen.

Bygger nytt proff-senter i Trondheim

3000 kvadratmeter butikk for proffene: Mestergruppen skal bygge et nytt varehus i Trondheim som skal huse både XL-Bygg og Mal Proff.

I 2023 falt proffmarkedet for byggevarer i Trøndelag med 19 prosent. Men Mestergruppen viser til en positiv utvikling i regionen for egen del. Dermed er det duket for en offensiv satsing i Trondheim sør:

– Nå satser vi stort i regionen og åpner et helt nytt varehus på Sandmoen bestående av XL-Bygg og Mal Proff i samme hus, sier Mestergruppens direktør for byggevare og overflate, Pål Trudeng, i en pressemelding.

Det nye bygget blir på 3000 kvadratmeter totalt. Foruten en ny XL-Bygg-butikk for både privat- og proffmarkedet, vil det også huse Trondheims andre Mal Proff-butikk. Den første og foreløpig eneste ligger på Tunga, et stykke nordøst for sentrum.

Dette skal øke tilgjengeligheten for proffkunder sør i byen.

Må åpne nytt

Fra før i regionen har Mestergruppen egeneide XL-BYGG-anlegg på Lade og Skogn. Men det er ikke nok.

– Vi har så stor økning i både nye og eksisterende kunder at vi MÅ åpne et nytt varehus for å opprettholde kundetilfredsheten og ikke minst at vi er tilgjengelig på begge sider av Trondheim by, sier regiondirektør Kristian Williamsen. 

Han benytter anledningen til å kunngjøre at han trenger flere medarbeidere til å betjene det nye varehuset.

Byggestart i oktober

Veidekke skal bygge det nye anlegget for Mestergruppen som planlegges å ferdigstilles i løpet av 3. kvartal 2025.

– Vi takker så mye for oppdraget og gleder oss til å komme i gang med byggingen av en ny byggevareforretning på Sandmoen i Trondheim. sier regiondirektør Torgeir Wiig i Veidekke Bygg Trøndelag.

Byggestart er planlagt i oktober 2024. Den 8 mål store tomten eies av Relog. 

– Denne eiendommen ligger strategisk til på vestsiden av E6. Plasseringen sør for nærings- og handelsområdet på Østre Rosten, Tiller og Torgård gir Mestergruppen en unik beliggenhet i forhold til veistrukturen, sier Knut Sand som er Relogs markedsdirektør.

Powered by Labrador CMS