VELKOMMEN: Salgsdirektør Terje Langmoe ønsker bransjen velkommen til Mal Proffs omreisende møteplass.

Roadshow klar til avgang

Overflatebransjen trenger flere møteplasser, og denne kommer hjem til deg.

Publisert Sist oppdatert

En trailer full av produktnyheter, stands og grillmat. Flinke fakgfolk fra 20 ulike leverandører ligger på hjul.

I tre uker skal Mal Proffs Roadshow tråle landeveien fra Kristiansand i sør til Bodø i nord for å samle malerbransjen til både hygge og moro på 12 ulike steder.

Dette er femte gang Mal Proff arrangerer et Roadshow. Begivenheten finner sted hvert andre år, mens det er «fastboende» messe i mellomårene.

KOMPISER OG KONKURRENTER: Kushtrim Krasniqi, (fra venstre), Ylber Halili og Blerim Feka tok turen for å se på nyheter, spise litt og kanskje se om det var mulig å oppdrive et godt tilbud.

Kostnadseffektiv møteplass

Startskuddet for «Overflate Tour 2024» gikk på Brokbekk i Oslo mandag. Deretter går det slag i slag, mil etter mil.

Salgsdirektør Terje Langmoe i Mal Proff er med hele veien, og han gleder seg.

– Den lille bransjen vår trenger flere møteplasser som binder oss sammen. Det er superviktig. Her gjør vi det på en kostnadseffektiv og brukervennlig måte ved at møteplassen kommer dit folk er, i stedet for at man må bruke tid og penger på å reise til en messe, sier han til Maleren.

Lanserer produktnyheter

Nettopp derfor tror Terje Langmoe at et oppsøkende roadshow er noe som legger rette for at de utøvende håndverkerne får muligheten til å oppleve messestemning og få tilgang på oppdatert informasjon fra sentrale leverandører av produkter og utstyr.

Og nyheter kan han love:

– Flere av leverandørene som er med, velger å legge lanseringer av nyhetene sine til showet, reklamerer han.

Roadshow-ruta

Oslo sto for tur mandag 26. august. Her er resten av reiseruta for Mal Proffs Overflate Tour 2024:

Tirsdag 27. august: Hamar

Onsdag 28. august: Fredrikstad

Torsdag 29. august: Drammen

Fredag 30. august: Tønsberg

Mandag 2. september: Kristiansand

Tirsdag 3. september: Stavanger

Onsdag 4. september: Haugesund

Torsdag 5 september: Bergen

Mandag 9. september: Ålesund

Onsdag 11. september: Bodø

Fredag 13. september: Trondheim

GOD STEMNING: Været var kanskje ikke det mest stabile fra start, men stemningen var likevel god.

Nedbør ga motør

Premieren på Brobekk møtte i utangspunktet motbør i form av nedbør. Mannskapene som var på plass fra femtiden om morgenen for å rigge opp, hadde grunn til å frykte det verste.

Men ut over formiddagen gikk værforholdene seg til, selv om noen vindkast herjet litt med plakater og bannere underveis.

Det hindret ikke de tre kameratene og konkurrentene Kusthtrim Krasniqi fra Equient AS, Ylber Halili fra Artea AS og Blerim Feka fra Smart Maler Bygg AS i å ta turen for å sjekke tilbud og spise sponset hamburger til lunsj. Alle tre har bakgrunn fra Kosovo. 

– Vi er her for faglig påfyll, å se på om det er noe nytt på markedet og kanskje gjøre en handle for en god pris, sier de tre til Maleren.

2300 BURGERE: Produkt- og konseptsjef Jørn Hansen i Mal Proff, driftsdirektør Tanja Røtterud og Arild Godal (utenfor bildet) sørget for at alle besøkende fikk noe å bite i.

Sjefsburgere

De tre kunne spise i ro og mak, mens det var hektisk aktivitet ved grillen der Jørn Hansen flippet hamburgere. Til daglig er han produkt- og konseptsjef i Mal Proff, og i serveringsteltet hadde han selskap av driftsdirektør Tanja Røtterujd og driftssjef Arild Godal.

Dette forteller oss at Mal Proff ikke er en bedrift der en direktør- eller sjefstittel gir deg anledning til å gjemme deg på kontoret når butikken skal på veien. Alle må trå til.

– Målet er å flippe 2300 burgere i løpet av turen røper Jørn Hansen.

EN SMAK AV TURNELIVET: Terje Langmoe gleder seg til live tpå veien.

Tallet minner om det Terje Langmoe oppga for det samlede besøkstallet da Mal Proffs Roadshow ble arrangert forrige gang, 2022. Den gangen noterterte de seg 2700 besøkende på hele turneen. Det kan jo hende at noen av dem heller spiste pølse enn burger.

Regionale mesterskap

Mens de beøskende på roadshowet koste seg ute, arrangerte Malermestrenes Landsforbund regionmesterskap i maling og gulvlegging inne i Mal Proff-butikken på Brobekk.

Mesterskapet vil følge turen og arrangere konkurranser ved seks av destinasjonene. 

Klokka 13 pakket Roadshow-roadiene fra Mal Proff rutinert stands og utstyr inn i traileren og satte kursen for Hamar, som var turens andre stopp.

Powered by Labrador CMS