TRUKKET UT: Danske Flügger har nå lyktes med å selge seg ut av Russland.

Nå er Flügger helt ute av Russland

Den danske malingsprodusenten konstaterer at de endelig har klart å komme seg ut av Russland. Samtidig øker de engasjementet i Ukraina.

Publisert

I 2021 kjøpte danske Flügger group A/S aksjemajoriteten i Eskaro Group, et malingskonsern med virksomhet i Russland og Belarus, i tillegg til Ukraina, Baltikum og Finland.

Året etter gikk som kjent Russland til fullskala invasjon av Ukraina, og Flügger bestemte seg raskt for å trekke seg ut igjen.

Ville ta tid

Det skulle vise seg å ta tid å litt tid, og selskapet forventet at det ville ta minst et år.

Og i selskapets årsrapport for regnskapsåret 2023-24 kunngjør Flügger at Eskaro Group AB – som rommer den russiske virksomheten – nå er ute av porteføljen.

Som en del av den samme transaksjonen har Flügger økt sin eierandel i Eskaro Ukraine fra 70 til 80 prosent.

Jevn vekst

Finansielt kan Flügger group A/S melde om et regnskapsår uten store overraskelser, gitt et fortsatt høyt prisnivå som bare delvis har latt seg kompensere for gjennom kostnadskutt.

Omsetningen økte med fire prosent fra året før, til vel 2,2 milliarder danske kroner. Det foreløpige driftsresultatet endte på 68 millioner danske kroner.

Når Flügger regner med en videre vekst neste år, er det knyttet til vekst i Øst-Europa, mens man forventer bortimot uendret nordisk aktivitet.

Powered by Labrador CMS