Interiørbilde med beige og brune nyanser.
SE NYANSENE: Eksempel på interiør malt med farger farger fra Jotun Ladys globale Nuances-fargekart.

Jotun satser nyansert

Kontraster og sterke farger er vel og bra. Men i sitt globale fargekart for 2025 vil Jotun ha oss til å få øynene opp for de «subtile nyansene».

Publisert

Nuances er et globalt fargekart for interiørmalingen Jotun Lady, som lanseres i alle de globale regionene der norske Jotun er til stede. Europa, Afrika, Sørøst-Asia, Midtøsten og Kina.

Og dette globale fargekartet for 2025 skal ifølge Jotun «feire og utforske nyansenes subitile rolle».

Subtile skift i nyanse

Portrett i malt interør. Larsen sitter ve det bord med fargeprøver.
FARGESJEF: Lisbeth Larsen er global fargesjef i Jotun.

Fordi: Farger påvirker følelser og energinivå, bevisst og ubevisst. Men det gjelder ikke bare de sterke fargene og tydelige kontrastene.

Også nyansene synger med.

– De kraftige og mer kulørte fargene har en tydelig visuell effekt, men selv det mest subtile skift i nyanse kan påvirke hele atmosfæren, sier Lisbeth Larsen, global colour manager i Jotun, i en pressemelding.

– Bevisst og ubevisst berøres vi av fargene og nyansene rundt oss. I hjemmene våre, og på veggene, er det ofte de små nyansene som utgjør den store forskjellen. fortsetter hun.

30 farger – seks fargefamilier

Nuances presenterer  30 farger fordelt på seks fargefamilier: blå, grønn, grå, gul, fersken og beige. Hver fargefamilie består av fire nyanser med varierende intensitet, samt én aksentfarge.

Fargtekartet er ifølge Jotun utviklet for å inspirere og veilede ti å ta personlige fargevalg og sette sammen gode kombinasjoner, med utgagspunkt i prinsippene fra fargeteori.

Interiør og fargekart. Collage.
SUBTILT: 30 farger fordlet på seks fargefamilier utgjør Nuances-fargekartet for 2025 fra Jotun Lady.
Powered by Labrador CMS