Portrett
KARI KOMMER: Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) har mange nyheter å fortelle om når hun møter ansatte på opplæringskontorene innen byggfag.

Statsråden kommer til opplærings­konferansen

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun har varslet sin ankomst når Bygghåndverk Norge arrangerer sin første opplæringskonferanse om lærlinger i byggfag.

Publisert Sist oppdatert

Opplæringskonferansen skal samle medarbeidere på opplæringskontorene for fagene som er samlet under Bygghåndverk Norge (BHN) gjennom medlemsorgansiasjonene Malermestrenes Landsforbund, Byggmesterforbundet og Norske Murmestres Landsforening.

Kunnskapsminster Kari Nessa Nordtun (Ap) har varslet at hun kommer for å holde et innlegg ved åpningen av konferansen, som finner sted på Scandic Hotel Oslo Airport på Gardermoen 25. og 26. september.

Kjempemoro

Det er første gang den nye paraplyorganisasjonen står som arrangør for en opplæringskonferanse. Og det er første gang en statsråd er til stede, ifølge kompetanse- og utviklingssjef Kari S. Wilsgård i Malermestrenes Landsforbund.

– Det er kjempemoro, sier Wilsgård.

Hun gir æren for statsrådens besøk til BHNs administrerende direktør Robert Steen. Han har arbeidet for å få statsråden til å ta hensyn til byggfagenes innspill i forbindelse med forskriften til ny opplæringslov.

Arbeidet førte fram. Før sommerne kunne Nordtun avblåse usikkerheten som var skapt om opplæringskontorenes fremtidige rolle.

Mye nytt i høst

 Kari S. Wilsgård regner med at Kari Nessa Nordtun har nok å snakke om til de rundt 60 deltakerne som er ventet på konferansen.

– Det er veldig mye nytt på dette området nå: Vi har ny opplæringslov, ny forskrift og ny læreplan. Fra og med i høst er det også ny modulstrukturert opplæring for voksenlærlinger, og det er nye lærekontrakter, sier Wilsgård.

Kunnskapsministeren er ikke det eneste punktet på programmet som bør interessere opplæringskontorene. På dagsordenen står også Riskantikvarens håndverksstrategi og hvordan den er aktuell for fagutdanningen og opplæringskontorene.

Digitale læremidler og digital oppfølging av lærlinger er også tema.

Rustet til å håndtere bagasjen

På konferansens andre dag kommer Are Saastad for å holde innlegg om rusproblematikk og mental helse. Saastad er daglig leder i Reform – ressurssenter for menn og var medlem i Mannsutvalget, som tidligere i år leverte en utredning om menns særlige likestillingsutfordringer.

Kari S. Wilsgård mener dette er et viktig tema for opplæringskontorene og andre som skal arbeide med lærlinger.

– Mange ungdommer kommer med bagasje som det er viktig at vi har kunnskap om og kan ta tak i, sier hun.

Påmeldingsfristent til konferansen er 3. september. Du finner informasjon om påmelding her.

Powered by Labrador CMS