Uropatrulje i Drammensdistriktet?
Uropatruljen i Trondheim har virket svært godt, og ført at en rekke prosjekter og enkeltfirma har blitt fulgt opp av myndighetene. Vidar Sagmyr som har vært med i prosjektet siden starten, var nylig i Drammen for å inspirere Håndverks- og industriforeningen der til å starte noe lignende.
Medbyggerprosjektet i Vestfold har valgt en litt annen variant av bekjempelsen av svart arbeide, men både i Kristiansand og Drammensdistriktet har man kastet sine øyne på uropatruljen i Trondheim. Og det var da også folksomt da Drammen håndverks- og industriforening med lederen, malermester Baard Samuelsen i spissen, nylig inviterte til både foredrag fra Vidar Sagmyer og påfølgende debatt.
Krystallklar
Konklusjonen var krystallklar: Dette er et tiltak flere i salen mente burde la seg realisere, og Samuelsen ønsket spesielt signalene fra LO velkommen, for også de vil gjerne bidra, slik de da også gjør i Trondheim. Finansiering er et sentralt punkt, og her må flere bidra, understreket Samuelsen.
Gir blaffen
-Det er ikke enkelt å konkurrere med dem som gir blaffen i regelverket. Det er mange som synes dette er så vanskelig at noe må gjøres. Derfor er vi veldig spente på hva man har fått til i Trondheim. Med disse ordene innledet formannen for Drammen håndverk og Industriforening, Baard Samuelsen før ordet ble gitt til representanten for Uropatruljen i Trondheim.
Uropatrulje
Vidar Sagmyr, som selv har en bakgrunn fra malerfaget, har jobbet med «uroprosjektet» på heltid i tre-fire år allerede.Han fortalte kort om bakgrunnen for hvorfor det er så vanskelig å konkurrere, fordi «det er alltid noen som er villige til å jobbe billigere.» Det var Malermesterlauget i Trondheim som i utgangspunktet dro i gang prosjektet sammen med Fellesforbundet. Les mer i neste utgaven av Maleren.